Beta Career Event Amsterdam

BCE 22 april 2021 - De Eerste Online Editie!

Wat houdt het evenement in?

Het Beta Career Event (BCE) is een jaarlijks terugkerende carrièrebeurs in Amsterdam for ambitieuze bèta-studenten en young professionals. Het evenement wordt georganiseerd door het SBBA-bestuur bestaande uit studenten van meerdere bèta-disciplines. Met een grote verscheidenheid aan bedrijven, variërend van startups tot multinationals, is het BCE een uitstekende gelegenheid om contact te maken met bedrijven en mogelijkheden in je carrière te ontdekken.

Ben je klaar om je netwerk uit te breiden, ben je geïnteresseerd in het orienteren op je toekomstige baan of stage of ben je benieuwd wat het bedrijfsleven je te bieden heeft? Blijf op de hoogte van het Beta Career Event op 22 april 2021 door ons te volgen op Instagram, LinkedIn en Facebook. En houd de lancering van onze BCE-app op 11 maart in de gaten!

Voor wie is dit evenement?

Het BCE is een carrièrebeurs speciaal gericht op bèta-studenten en young professionals die in het bèta-gebied werken. Dit omvat bachelorstudenten, masterstudenten, PhD-studenten en alumni met een achtergrond in informatica, wiskunde, (bio)medische wetenschappen, farmaceutische wetenschappen, kunstmatige intelligentie, natuurkunde en meer. Studenten en young professionals uit andere disciplines met een grote interesse in het bètaprofiel zijn uiteraard ook welkom en daarom uitgenodigd om zich aan te melden en het BCE te ervaren!

De Online Editie

In verband met de limiteringen op het aantal bezoekers op evenementen in verband met de Covid-19 pandemie, heeft het BCE bestuur ervoor gekozen het BCE dit jaar online te hosten. Om dit online event zo succesvol mogelijk te maken voor iedereen, wordt er momenteel een volledig op maat gemaakte app gebouwd. Deze online omgeving zorgt ervoor dat wij ons bereik kunnen vergroten en dat we alle fundamentele aspecten van een banenmarkt kunnen blijven aanbieden. Daarboven op biedt een app ook nieuwe mogelijkheden zoals het event over langer dan slechts één dag uitspreiden.

Op de BCE app zullen workshops gegeven worden, livestreams uitgezonden worden en de gebruikers krijgen de mogelijkheid om te videobellen met vertegenwoordigers van de bedrijven waar ze interesse in hebben. De meeste evenementen zullen plaatsvinden op 22 april, maar in de weken voorafgaand aan het hoofdevenement zullen enkele kleinere evenementen plaatsvinden. In deze weken komen er ook interessante features in de app, zoals informatieve pagina's voor elk deelnemend bedrijf en "Swipe jouw perfect match", waarmee je een bedrijf kunt beoordelen op basis van profielinformatie door naar links of rechts te swipen. De app staat gepland om te lanceren halverwege maart, dus houdt een oogje in het zeil voor updates!

30171226_1572113932917618_5508483842253006162_o_1572113932917618

Check hier de promo voor het BCE 2020! (promo vorig jaar)

Informatiemarkt

Ben je in nog de beginfase van je academische carrière en geïnteresseerd om jezelf te oriënteren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken? Bekijk dan de online informatiemarkt die op 22 april 2021 wordt gehost in onze BCE-app. Tijdens de online markt kunnen professionals van allerlei organisaties je vragen beantwoorden via een videogesprek. De informatiemarkt is de hele dag open en solliciteren via cv-selectie is niet nodig, dus je kunt de informatiemarkt bezoeken wanneer het jou uitkomt. Klik hier om alle bedrijven te zien die de informatiemarkt bezoeken.

Inspirerende sprekers

Het BCE biedt jou de mogelijkheid om een aantal inspirerende lezingen bij te wonen die worden gehouden door interessante sprekers. Aangezien de lezingen dit jaar online plaatsvinden, is er een onbeperkte capaciteit voor studenten om deel te nemen aan de live webinars. De line-up wordt aangekondigd aan het begin van april 2021.

Workshops

Zou jij willen ervaren hoe het is om voor een bepaald bedrijf als een echte werknemer te werken? Altijd al je vaardigheden willen verbeteren en je horizon willen verbreden? Meld je dan aan voor één van onze online workshops! Tijdens deze interactieve sessies krijg je te maken met een case die door een bedrijf wordt aangeboden samen met andere geselecteerde studenten. Afhankelijk van de workshop is de duur van deze interactieve sessies één, twee of drie uur. Houd er rekening mee dat workshops erg populair zijn onder bezoekers, daarom is registratie gebaseerd op selectie en moet je je CV uploaden. De registratie sluit twee weken voor het evenement. In de week van het evenement wordt je geïnformeerd of je geselecteerd bent of niet. Klik hier om alle bedrijven te zien die een workshop organiseren.

Eén-op-één gesprekken

Tijdens het BCE 2020 bieden we de unieke mogelijkheid om een één-op-één gesprek te voeren samen met een van de bedrijven die het BCE bijwonen. In zo'n gesprek heb je de mogelijkheid om 15 minuten met een medewerker of recruiter van het bedrijf te praten en al je vragen te stellen over stages, werk en baanselecties. Omdat deze gesprekken zeer populair zijn onder bezoekers, zal er selectie op basis van CV plaatsvinden. Klik hier om alle bedrijven te zien die één-op-één gesprekken zullen hosten.

Maatschappelijke impact

Het BCE zal dit jaar ook in het teken staan van maatschappelijke impact. Wij vinden het belangrijk om bij onze doelgroep bewustwording te creëren rondom belangrijke en actuele maatschappelijke onderwerpen. Daarom vind je in onze app vind je een verhalen pagina, met inspirerende nieuwsitems die belangrijk zijn voor jou als student of werkzoekende. Daarnaast zal er dit jaar ook aandacht zijn voor maatschappelijk ondernemerschap voor jonge ondernemers, en andere interessante maatschappelijke thema’s. Dus, blijf op de hoogte!