First Consulting LOGO Standalone RGB 300dpi (1)
 • Sector:
  • Consultancy
 • Hoeveelheid werknemers:
  • Worldwide: 800+
  • The Netherlands: 350
 • Locaties in Nederland:
  • Geen fysiek kantoor
 • Actief in de volgende landen:
  • United Kingdom
  • Germany
  • Sweden
  • Denmark
 • Website

First Consulting

Wie we zijn en wat we doen

First Consulting is een snelgroeiende no-nonsense consultancy organisatie met een passie voor operationele processen. Wij helpen toonaangevende bedrijven bij het verbeteren van hun operationele performance. Deze verbetering is meetbaar, levert duurzaam resultaat op en wordt bereikt door het aanpassen van processen, technologie en organisatie. Dit resultaat bereiken onze medewerkers altijd samen met de werknemers van onze klanten. De consultants van First Consulting koppelen diepgaande proceskennis aan effectief leiderschap en vertalen klantproblemen in heldere oplossingen. 

Onze consultants combineren denk- en daadkracht in het tot stand brengen van slimme, hoogwaardige oplossingen. Op gedreven en nuchtere wijze maken zij de vertaalslag vanuit de strategische richting van een klant naar de bedrijfsprocessen, organisatie en IT. Zij schakelen moeiteloos tussen management en werkvloer en tussen strategie en uitvoering en hebben een constante focus op meetbaar resultaat. We maken altijd waar wat we beloven.

Daarnaast is ook First Technology onderdeel van onze groep. First Technology is een organisatie van gedreven professionals met een passie voor technologie. Door vakmanschap ontwerpen, bouwen en onderhouden wij innovatieve en kwalitatief hoogwaardige oplossingen met een positieve impact op de operationele performance van onze klanten. Aan deze  digitale transformaties werken de collega’s van First Technology samen met First Consulting. Voor meer informatie over First Technology: https://firsttechnology.nl/. Ook zal er op 22 april tijdens de live chat een consultant van First Technology aanwezig zijn om al je vragen aan te stellen! 

Werkmogelijkheden

De komende jaren willen we doorgroeien tot een sterk consultancy bedrijf met 1.000-1.500 consultants in Noord-West Europa. Hierbij zijn onze mensen erg belangrijk. Onze consultants zijn stuk voor stuk analytisch sterk. Een nieuwe situatie hebben ze snel doorgrond en ze scheiden snel de hoofd- van de bijzaken. Een gezonde dosis lef, doorzettingsvermogen en een gedegen opleiding maken het pakket compleet: denk aan VWO met een technische of cijfermatige academische studie. Natuurkunde, Econometrie, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Economie, Lucht- en Ruimtevaarttechniek en Psychologie behoren tot de meest gevolgde studies. Maar ook met een andere studie mag je altijd solliciteren! Bij First Consulting nemen we je niet alleen aan omdat je slim bent, maar vooral om je sterke persoonlijkheid: samen, oprecht en communicatief vaardig. De combinatie tussen slim zijn en het hebben van goede ‘social skills’ is key.

Wil je meer lezen over de projecten die wij doen? Klik dan hier:  https://www.consultancy.nl/adviesbureaus/first-consulting/nieuws

Meer informatie over de profielen die we zoeken kun je hier vinden: https://firstconsulting.nl/nl/werken-bij/ 

Livestream

Tijdens onze livestream kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met First Consulting. Onze consultants zullen je onder andere vertellen over onze visie, wat we doen, onze klanten en onze kernwaarden. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Mocht je na onze presentatie meer informatie willen, is dat mogelijk in de 1-op-1 livechat via onze bedrijfspagina

Workshop (14:00 - 16:00)

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je in voor onze case. Een grote nationale netbeheerder (Energy4You, of E4Y) kampt met een operationeel probleem, namelijk het verminderen van stroomstoringen, dat een groot deel van de organisatie raakt. Het lukt E4Y niet zelfstandig om het tij te keren en de juiste oorzaken aan te pakken. De organisatie heeft jou gevraagd om het probleem te analyseren en een advies uit te brengen. Hiervoor zal eerst een grondige analyse gedaan moeten worden op het huidige bedrijfsproces. Vervolgens krijgen jullie toegang tot twee op waarheid gebaseerde datasets. Door deze datasets te analyseren krijg je inzicht in mogelijke verklaringen en oorzaken van de problemen van E4Y. Door proceskennis en de data-analyse te combineren is het aan jullie de taak om te komen tot een op maat gemaakte oplossing. Alle oplossingen worden gepresenteerd, waar uiteindelijk één uit zal komen die er met de opdracht (en een leuke prijs) vandoor gaat.