DSL

Data Science Lab

Wie we zijn en wat we doen

Data Science Lab is een team van digitale denkers die jouw data in waardevolle kennis omzetten. We zijn een full-service consultancy bedrijf met een brede expertise en geven antwoord op elke datavraag: maakt niet uit in welke branche. Onze professionals realiseren de data-driven ambities van je bedrijf. Dit doen we in de vorm van een partnership: een relatie waarin we elkaar uitdagen, zodat jouw organisatie én onze specialisten groeien.

Wij vinden dat elk bedrijf, groot of klein, dataexpertise moet hebben. Data Science Lab bestaat uit creatieve en talentvolle dataexperts die er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. We geven je meer inzicht in data, zodat je organisatie positie behoudt en zelfs kan vergroten. Niet alleen onze klanten zijn belangrijk: collegialiteit, respect en verantwoordelijkheid vinden we cruciale bedrijfswaarden. Hierdoor werken we prettig samen, met jou én onderling.

Met Data for Good helpen wij maatschappelijke organisaties met hun datavraagstukken die niet de middelen of resources hebben. Wij willen hiermee onze kennis en expertise inzetten voor goede doelen. Bovendien komen onze professionals zo in aanraking met nieuwe vraagstukken en technieken, en die kennis zetten wij weer in bij jouw organisatie.

Werkmogelijkheden

Voorbeeld project Rijkswaterstaat

Wij hebben Rijkswaterstaat geholpen met het ontwikkelen van een dashboard voor het BE-GOOD project “predictive maintenance of roads”. Dit project heeft als doel de onderhoudsadvisering van asfalt te verbeteren en hierdoor de kosten van onderhoud te verminderen. Momenteel wordt rafelingsschade aan asfalt bepaald per hectometer. Iedere hectometer krijgt een schadeklasse toegewezen o.b.v. inspecties. Deze inspectie wordt gedaan met een meetvoertuig met LCMS (Laser Crack Measuring System), die op hoge resolutie het profiel van de weg meet. Uit deze meetdata is nog veel meer informatie te extraheren, waarmee beter inzicht kan worden verkregen in het optreden, of de ontwikkeling, van rafelingsschade. Wij hebben een interactief dashboard ontwikkeld waarin de verschillende schadekenmerken voor rafeling (georgrafisch en met diagrammen) worden gevisualiseerd. De resultaten zullen in een later stadium ook met andere buitenlandse deelnemers van BE-GOOD worden gedeeld, met als doel om deze tool ook herbruikbaar te maken voor andere wegbeheerders binnen de EU.

Kijk voor meer projecten op onze website: https://datasciencelab.nl/cases/

Ambities van het bedrijf voor de komende jaren en hoe een bèta student hieraan kan bijdragen:
Steeds meer projecten binnenhalen waar collega’s een interessante uitdaging in hebben. De ambitie is om te groeien met 10 collega’s in 2020. Hierin willen we ook als interne organisatie groeien en zijn er zeker doorgroei mogelijkheden voor onze starters.

Naar welk opleidingsprofiel dit bedrijf op zoek is:
Informatica, Econometrie, Business analytics, Data science, Artificial Intelligence, Computer Science, Information Science.

Opties van studenten om te werken bij dit bedrijf:
Junior Master graduates