Logo_CBS

Centraal Bureau voor de Statistiek

Wie we zijn en wat we doen

CBS: “Feiten die ertoe doen” 

Statistiek Nederland (CBS)

In een samenleving waar de hoeveelheid informatie explosief groeit, is vrije toegang tot betrouwbare en integrale data cruciaal. Als het nationale bureau voor de statistiek produceert het CBS betrouwbare statistische informatie en gegevens die inzicht verschaffen in sociale vraagstukken en zo het publieke debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming ondersteunen en tegelijkertijd bijdragen aan welvaart, welzijn en democratie.

Werkmogelijkheden

De kantooromgeving bij CBS - met kantoren in Den Haag, Heerlen en op Bonaire - is een aangename mix van overheid en bedrijfsleven. U zult een zeer diverse groep werknemers vinden die sterk variëren in leeftijd, nationaliteit, discipline en carrière. Eén ding dat al onze medewerkers gemeen hebben, is hun focus op de kwaliteit van onze onderzoeksresultaten. Wilt u meer weten en/of solliciteren? Bekijk onze huidige vacatures en/of lopende stages op www.werkenbijhetcbs.nl

Workshop

Gesproken taal: Nederlands

"Feiten die ertoe doen"

Ons werk heeft een enorme sociale en economische impact. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in zowel Den Haag als Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers profiteren van de resultaten van ons onderzoek.

Elke dag halen deze resultaten nationale krantenkoppen. In deze workshop gebruiken we interessante voorbeelden om jou te laten zien hoe de Nederlandse economie kan worden geanalyseerd met behulp van door CBS verzamelde cijfers. Je wordt uitgedaagd om de rol van onderzoeker, redacteur of woordvoerder bij CBS op je te nemen.

Wil je weten hoe je economische cijfers toegankelijk maakt voor het grote publiek en wat CBS jou kan bieden op het gebied van carrièremogelijkheden?

Kom ons bezoeken, je bent van harte welkom!