Sector:

  • Biology & Life Sciences
  • Chemistry & Chemical Engineering
  • Data Analytics

Hoeveelheid werknemers:

  • Wereldwijd: 5000
  • Nederland: 3000

Locaties in Nederland:

  • Noordwest Nederland

Actief in de volgende landen:

  • Wereldwijd

Website

Activiteiten

Information marketJa
WorkshopNee
One-on-one conversationsNee

Seed Valley

Seed Valley is hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland. Het is de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven die hoogwaardige rassen en nieuwe technologie ontwikkelen voor de groenten- en sierbloementeelt.

De naam Seed Valley is niet toevallig gekozen: hier wordt ‘groene software’ ontwikkeld, de genetische programmatuur die bepaalt hoe groente smaakt, welke kleur een bloem heeft en of een plant resistent is tegen ziektes en plagen. Hier werken specialisten voortdurend aan tuinbouwgewassen die hoger opbrengst geven en optimaal groeien onder specifieke klimaatomstandigheden. Kijk deze video voor meer informatie over de werkzaamheden in Seed Valley.

Onderzoek naar genetica is erg belangrijk. In Seed Valley gebruiken we de allernieuwste aparatuur om het DNA van de planten systematisch te bestuderen. Zo kunnen we gewenste eigenschappen identificeren. Dit gebeurt op grote schaal, voor een groot aantal planten en op een hoog tempo. Veredelingsbedrijven verzamelen miljoenen datapunten per jaar.

Het is van belang om bruikbare conclusies te kunnen trekken uit deze groeiende berg data. Zo kunnen plantenveredelaars vooruitgang boeken in het creëren van nieuwe variëteiten. Moleculaire onderzoekers, bio-informatici en data specialisten zijn van essentieel belang voor deze taak. 

Vanuit Seed Valley wordt plantaardig uitgangsmateriaal en bijbehorende technologie geëxporteerd naar klanten over de hele wereld. Daarmee staan wij aan de bron van gezonde voeding en een bloeiende wereld. Wist jij dat meer dan de helft van alle groente in de wereld een oorsprong heeft in Seed Valley?

Carrièremogelijkheden

Bedrijven in Seed Valley zijn altijd opzoek naar nieuwe collega’s, maar bieden ook (afstudeer)stages aan. Je vindt de vacatures op deze webpagina. Stage mogelijkheden vind je op deze webpagina. Of neem direct contact op met de bedrijven.