Sector:

  • Financial Services
  • Information Technology (IT)
  • Chemistry & Chemical Engineering

Hoeveelheid werknemers:

  • Nederland: 50

Locaties in Nederland:

  • Leiden

Actief in de volgende landen:

  • Europa

Website

Activiteiten

Information marketJa
WorkshopNee
One-on-one conversationsJa

Northpool

Northpool is een trading firm in commodities (grondstoffen), gevestigd in Leiden, Nederland. De belangrijkste focus van Northpool ligt op energie- en weergerelateerde grondstoffen en is momenteel actief op de energie- en gasmarkten. Met de toekomst naar een nog duurzamere energieomgeving, is anticiperen op de toekomstige energietrends voor de komende jaren absoluut noodzakelijk. Met wind, zon en regen als ideale duurzame energiebronnen is het weer in de energiemarkten steeds belangrijker geworden. Variaties in het weer leiden tot volatiliteit op de energiemarkt.

De expertise van Northpool is gebaseerd op drie pijlers: Fundamentals, Efficiency en Opportunities. Ten eerste heeft Northpool een sterke kennis van de fundamentele drijfveren in de energiemarkt. Ten tweede gebruikt Northpool datagestuurde handelsstrategieën voor voer die leiden tot een efficiëntere energiemarkt. De handelsstrategieën worden sterk gedreven door de combinatie van marktdata en technologische mogelijkheden. Ten slotte is Northpool altijd op zoek naar kansen in de markt.

Carrière mogelijkheden

We zijn op zoek naar afgestudeerden die hun carrière bij ons willen starten. Dit kan in ons trading team als analist of trader, maar ook in ons IT team. Zit je nog in je master en ben je op zoek naar een (scriptie)stage, dan kun je bij ons solliciteren om je stage bij ons te doen.