Sector:

  • Actief in alle Sectoren

Hoeveelheid werknemers:

  • Nederland: 2000

Locaties in Nederland:

  • Den Haag
  • Heerlen

Website

Activiteiten

Information marketJa
WorkshopJa
One-on-one conversationsNee

CBS

CBS: “voor wat er feitelijk gebeurt”
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Sfeer en cultuur
Bij het CBS, met vestigingen in Den Haag, Heerlen en op Bonaire, vind je een aangename mix van een overheids- en bedrijfsklimaat. Er werkt een zeer gemêleerde groep mensen, of het nu gaat om leeftijd, nationaliteit, studierichting of loopbaan. Wat iedereen gemeen heeft is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

Carrièremogelijkheden

Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor?

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. 

Workshop

Deze workshop is in het Nederlands

Voor wat er feitelijk gebeurt

Het CBS maakt het mogelijk dat het maatschappelijk debat gevoerd kan worden op basis van betrouwbare statistische informatie. In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistisch bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Wat iedereen gemeen heeft is de focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

Fenomeengericht Adequaat Meten van de Economie

Het CBS wil toonaangevend zijn als het gaat om het signaleren, meten en beschrijven van (nieuwe) economische fenomenen. We realiseren dat door de Nederlandse economie adequaat in kaart te brengen en te beschrijven. De gegevens die we hiervoor maken stellen we actief beschikbaar aan de samenleving. Voor het maatschappelijk debat, onderzoek, beleidsontwikkeling en besluitvorming.

We hebben daarbij de ambitie om het grote, fenomeengerichte verhaal nog beter te vertellen. Vooral daar waar we op basis van bestaande en/of nieuwe data aanvullende inzichten kunnen verschaffen over (nieuwe) ontwikkelingen in onze economie. Dat kunnen en willen we niet alleen.
Het vraagt om grenzeloos samenwerken, binnen en buiten het CBS.

De thema’s zijn:

  • klimaat en duurzaamheid, digitalisering, kennis en economie en globalisering en waardeketens
  • Over welke aspecten binnen genoemde thema’s zou je meer (statistische) informatie willen hebben en waarom?
  • Wil je meer weten en met ons meedenken?

Ontdek welke carrièremogelijkheden het CBS jou te bieden heeft.
Je bent van harte welkom!