Sector:

 • Biology & Life Sciences
 • Consultancy
 • Data Analytics
 • Digital Technology
 • Financial Services
 • Information Technology
 • Public Sector

Number of employees:

 • Worldwide: 60
 • The Netherlands: 60

Location in The Netherlands:

 • Amsterdam

Operates in the following countries:

 • The Netherlands

Website

Activities

Information marketYes
WorkshopYes
One-on-one conversationsNo

Young Colfield

De wereld vanuit zelfbewustzijn in beweging te brengen, dat is onze missie. Binnen onze traineeships, het Talent en Dedicated Program, ga je op verschillende manieren aan de slag met je eigen ontwikkeling; van coaching tot learning-on-the-job van trainingen op zowel soft en hardskill gebied tot aan het uitwisselen van ervaringen met je mede-trainees.

Carrière mogelijkheden – Young Expert Program – IT Traineeship

In een jaar groeien van net-afgestudeerde met veel potentie tot zelfverzekerde young professional met een flinke dosis inhoudelijke en persoonlijke kennis. Let’s go!

Met ons éénjarige Young Expert Program IT Traineeship bieden wij jou het beste van twee werelden:

 • Enerzijds een uitdagende IT rol in een professionele en innovatieve IT omgeving bij een van onze samenwerkingspartners, waar jij jezelf en jouw technische skills in korte tijd inhoudelijk sterk kan ontwikkelen. Je komt in een volwaardige en uitdagende startersfunctie terecht in een team waar je on the job ervaring opdoet en leert door gewoon lekker te doen;
 • Anderzijds een uitgebreid hard- en softskill opleidingsprogramma bij Young Colfield, waarin je samen met je Talent Manager en mede Young Expert Program trainees focust op duurzame persoonlijke en professionele groei , met veelzijdige trainingen afgestemd op jouw behoeftes en ambities. En natuurlijk niet te vergeten de kennissessies & sociale activiteiten met je al mede Young Colfielders!

Wat kan ik inhoudelijk gaan doen en bij welke organisatie?

Wij hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers, waarbij je uiteenlopende uitdagende IT rollen kan gaan vervullen. Met dit traineeship kun je direct binnen stappen bij zowel gevestigde bedrijven als bijvoorbeeld ABN Amro of ING, overheden maar ook innovatieve start-ups en scale-ups. 

Om je een idee te geven waar onze trainees terecht kunnen komen, hieronder een kleine greep van rollen die onze (oud-) trainees vervullen bij de organisaties waar wij zoal mee samenwerken:

 • Fullstack Developer bij ING
 • IT Business Analist ABN AMRO
 • Datascientist bij ICTU
 • IT Developer bij ABN AMRO
 • Software Engineer bij QuandaGo

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij een match met Young Colfield, bepalen we samen welke rol en welke organisatie het beste aansluit bij jouw ervaringen en ambities. We vinden het belangrijk dat jij op een plek terecht komt die bij je past. Zo kun jij zijn wie je bent en zo waarde toevoegen vanuit jezelf. In onze gezamenlijke zoektocht naar die droombaan ga je in gesprek met jouw potentiële opdrachtgever om meer over de inhoud van de rol te weten te komen en het team beter te leren kennen om te zien of er inderdaad een match is en je daar aan de slag zou willen gaan. 

Waarom juist dít IT traineeship bij Young Colfield – wat bieden we jou?

Mensen die zichzelf durven te zijn; dat vraagt om moed. En dat is precies waar wij bij Young Colfield naar op zoek zijn! Bij Young Colfield geloven we dat je de meeste impact maakt als jezelf. Jouw ontwikkeling staat bij daarom bij ons centraal. We werken met talenten die vanuit zelfbewustzijn de wereld in beweging willen brengen. Wat dit concreet inhoudt; we helpen je inzicht krijgen in waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn én hoe je impact kan maken op een manier die bij jou past. Binnen ons traineeship bieden we jou verschillende tools om je hierin mee te nemen:

Een Young Expert Talent Manager, jouw coach waarmee je één op één gesprekken voert over jouw ontwikkeling. 

Een Young Expert Trainee Team van 4-7 mede IT trainees. Met hen wissel je ervaringen uit, besteed je aandacht aan teambuilding, gezelligheid en houd je regelmatig intervisiemomenten met elkaar. Samen leer je van, met en door elkaar.

En natuurlijk, het soft- én hardskill opleidingsprogramma met diverse trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling en groei. 

Het technisch-inhoudelijke deel wordt afgestemd op de inhoud van de rollen die jij en je teamgenoten gaan vervullen. Dat betekent een programma relevant en up-to-date met de markt. Maatwerk dus. Hier zijn grofweg 3 verschillende ‘tracks’ te onderscheiden die je kunt bewandelen:

 • Software developer – trainingen in bijvoorbeeld JAVA, Python, API development en Azure. 
 • Business analist x IT – trainingen in bijvoorbeeld Power BI en SQL.
 • Data analist/scientist – trainingen in bijvoorbeeld Python, Hadoop en Spark.

Bij softskills kun je denken aan trainingen in bijvoorbeeld presenteren maar ook zaken als persoonlijke effectiviteit, energie- en verwachtingsmanagement.

Daar bovenop krijg je nog een persoonlijk ontwikkelbudget om in te zetten voor de behoeftes die buiten het programma vallen. Het mooie is, alles wat jij bij ons leert breng je direct in praktijk. Blended learning noemen we dat.

Na het traineeship

Na een jaar loopt het trainingsprogramma af en ga je in gesprek met je opdrachtgever om daar in dienst te treden. Die wederzijdse intentie is er vanaf de start van het programma – maar je zit nergens aan vast. Met een flinke dosis inhoudelijke kennis rijker, bewuster van wat je talenten en valkuilen zijn én een scherper kompas welke richting jij op wilt met je carrière. 

Functievereisten

Jij bent ..

WO afgestudeerd met een bèta-achtergrond – Jij bent net afgestudeerd in een technische of IT gerelateerde richting of hebt tot maximaal 2 jaar werkervaring binnen een technische / IT rol. 

Leergierig op het gebied van IT skills – Jij hebt ambitie om je inhoudelijk te verdiepen in het IT vak. Jij hebt aantoonbare IT affiniteit, in de vorm van studie, bijbaantjes of hobbyprojecten, en bent nog lang niet uitgeleerd op dit gebied.

Nieuwsgierig naar persoonlijke ontwikkeling – Jij wilt naast de technische verdieping, ook op persoonlijk gebied ontwikkelen en staat er open voor om daarmee aan de slag te gaan. 

Niet bang voor een uitdaging – Jij durft jezelf te zijn en te laten zien. Je bent onbevangen, daadkrachtig en wilt reflecteren op jezelf om te groeien. 

Een verbinder – Jij bent een teamspeler en vindt in verbinding staan met jezelf én met anderen belangrijk. Jij bent benieuwd naar andere perspectieven om zo je horizon te verbreden. 

Spreekt goed Nederlands – De trainingen en coaching is in het Nederlands. Minimaal level van B2 is hierin gewenst.

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met tom.blom@youngcolfield.nl

Workshop

Wanneer je op zoek gaat naar een baan, sta je voor de uitdaging om aan de wereld te laten zien wat je allemaal in huis hebt. En dat is een heleboel! Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat bepaalt je eerste indruk? Bij Young Colfield komen we dagelijks sollicitanten tegen die voor deze uitdaging staan. In de training ‘Eerste indrukken’ delen we onze ervaring met je en leren we je hoe je hier mee om kan gaan!

Deze workshop is in het nederlands.